13 grudnia 2017 roku w ramach przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, zgodnie z realizowanym w szkole „Programem dla szkół” dotyczącym spożywania owoców i warzyw przez uczniów zorganizowano w każdej grupie uczniów 0 - III Dzień owocowo – warzywny pod hasłem „Owoce i warzywa na świątecznym stole”.
W ramach edukacji wczesnoszkolnej, przyrodniczej zapoznano dzieci z piramidą żywienia, z wartościami odżywczymi warzyw i owoców, wykonano w warunkach klasowych do wyboru kanapki, dowolną sałatkę owocową, warzywną lub szaszłyki owocowe, warzywne.
Dodatkowo każda klasa przygotowała na wystawę pracę plastyczną - projekt stołu świątecznego, na którym dominowały potrawy z warzyw i owoców. Na zaprojektowanym stole nie zabrakło tradycyjnych potraw oraz ozdób.
Pomysłowe, estetycznie wykonane, ciekawe prace zostały wystawione na korytarzu III piętra.
Szkolny koordynator „Programu dla szkół”: Elżbieta Doniec